Френският президент Еманюел Макрон е готов да продължи диалога си с

...
Френският президент Еманюел Макрон е готов да продължи диалога си с
Коментари Харесай

Макрон: ЕС се бори да спре войната, без да влиза в нея

Френският президент Еманюел Макрон е подготвен да продължи разговора си с съветския водач Владимир Путин и че Франция и Европа ще създадат всичко допустимо, с цел да спрат войната в Украйна. Това съобщи той през днешния ден, представен от " Ройтерс "

" Има неустановеност ", сподели Макрон пред М6, като коментар за опцията Русия да употребява " неприемливи " оръжия или да нападна други прилежащи страни.

Макрон направи изявлението преди срещите на най-високо равнище на западните съдружници в Брюксел на следващия ден.

  " Ние, французите и европейците, ще създадем всичко, с цел да спрем тази война, без да влизаме в нея ", сподели той.

В телевизионното изявление, което се концентрира основно върху програмата на Макрон за преизбиране, той повтори позицията си, че Европейският съюз би трябвало да реформира действието на своя пазар на електрическа енергия, чиито цени зависят значително от цените на вноса на газ от Русия.

" Трябва да върнем контрола върху нашите цени на електрическата енергия, като ги ограничим, като диверсифицираме доставките си и намерим други снабдители на газ, по-специално, за да бъдем по-малко подвластни от Русия ", сподели Макрон.

Макрон добави, че Франция ще направи старания за справяне с световната продоволствена рецесия, която е евентуално разследване от войната. Русия и Украйна съставляват към 30% от международния експорт на пшеница.

" Ето за какво Франция ще показа самодейност за интернационална взаимност на следващия ден, с цел да стартира да употребява запасите от храна за незабавни случаи ", сподели Макрон, като открои по-специално Китай, който съгласно него има огромен потенциал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР